Solcelleanlæg til erhverv og offentlig

Hos Solarpark hjælper vi dig med at udnytte solens energi til at producere strøm på en bæredygtig måde. Vi leverer mange forskellige solcelleløsninger, som kendes under navnene solcelleanlæg, pv-anlæg, fotovoltaiske systemer eller helt simpelt solceller.

HVORFOR SOLCELLER?

Godt for miljøet

Solceller er en velegnet løsning til at forbedre bygningers energirammer og for virksomheder forbedres også CSR profilen, da solcelleanlæg hjælper med at reducere samfundets CO2 udledning.

Læs mere her:
Hvor bæredygtigt er et solcelleanlæg?

Minimalt behov for service og vedligehold

Hvis solceller er installeret på den passende måde, er de selvrensende. Derfor er der under normale omstændigheder ikke noget behov for at rense solcellepanelerne – rensning frarådes faktisk, da man ellers kan risikere at ødelægge belægningen. Det anbefales dog at lave et service en gang i mellem for at sikre at anlægget fungerer optimalt.

En god investering

Solcelleanlæg til erhverv og offentlige bygninger kan være rigtig gode investeringer, da produktionen til bygningens egetforbrug er fritaget for afgifter og fordi man kan låse elprisen fast i en lang periode på grund af dens lange levetid.

RÅDGIVNING

Solcelleanlæg er en langvarig investering med en driftsperiode på mere end tre årtier. God rådgivning, planlægning og installation af anlægget er yderst vigtigt, for at man kan sikre den bedste drift og det bedst mulige udbytte af anlægget.

For at finde den rigtige løsning på tag, bør der fra starten tages hensyn til aspekter som tagets tilstand, orientering (syd, øst/vest), taghældning og passende montagesystemer. Nødvendige godkendelser, udvælgelse af moduler og invertere er også en del af planlægning af solcelleanlæg i alle størrelser. For at tilpasse anlæggets elproduktion optimalt til forbruget bør der i begyndelsen foretages en analyse af egetforbruget, især for energiintensive virksomheder, og det bør overvejes at integrere batterisystemer.

Frilandsanlæg og solcelleparker kræver også en forudgående vurdering for at kunne bestemme den bedst mulige udnyttelse af arealet, ligesom undersøgelser af bestemte kriterier som fx nettilslutningspunkt vedr. en ansøgning til Kommunen skal foretages.

Hvis du overvejer et solcelleanlæg, står vi klar til at rådgive dig.

VI LEVERER DIT ANLÆG

Da vi kender de mange fordele, leverer vi solcelleanlæg til erhverv og offentlige kunder i Danmark og udlandet. Det har vi gjort siden 2012, f.eks. til nogle af de største el-forbrugere herhjemme som Danfoss, Forsvaret, Øresundsbroen og mange flere.

Igennem tæt samarbejde med vores kunder tilpasser vi hvert anlæg efter kundens behov og tilbyder solcelleløsninger med en række produkter af højeste kvalitet, som vi igennem mange års erfaring kan stå inden for.

SPECIELT UDVIKLEDE MONTAGESYSTEMER

Solarpark har udviklet montagesystem til både tagpap og jordplaceret anlæg. Ved montageløsningen til tagpap undgås tung ballast og gennemboring af tagbelægningen, da montagesystemet svejses på tagpappen. Systemet for jordplaceret anlæg har de fordele, at det er hurtigt at montere samt giver maksimal understøttelse af solcellemodulerne hvorved den forlænger levetiden, især ved kraftig vindpåvirkning. Læs mere om løsningen her.

EKSEMPEL ERHVERVSBYGNING


Solcelleanlæggets størrelse: 50 kWp
Solcelleanlæggets produktion: 50.000 kWh
Investeringssum: 300.000 kr.
Egetforbrug: 100 %
Elpris forbrug: 0,6 kr./kWh
Elpris salg: 0,25 kr./kWh
Tilbagebetalingstid: ca. 10 år
Elpris over 25 år: 30 øre/kWh inkl. afgifter m.m.

EKSEMPEL BANK


Solcelleanlæggets størrelse: 50 kWp
Solcelleanlæggets produktion: 50.000 kWh
Investeringssum: 375.000 kr. inkl. moms
Egetforbrug: 100 %
Elpris forbrug: 1,9 kr./kWh
Elpris salg: 0,25 kr./kWh
Tilbagebetalingstid: ca. 4 år
Elpris over 25 år: 37 øre/kWh inkl. afgifter m.m.