News & Events

Tyskland: Vedvarende energi slår kul i energiproduktion

For første gang kom Tysklands største andel af energi i 2018 fra vedvarende ressourcer.

Ifølge Fraunhofer-Instituttet producerede vedvarende kilder som biomasse, sol, vind og vand mere end 40% af Tysklands elektricitet og overhalte dermed kul’s 39 %  i energiproduktionen.

Den forhøjede andel af den vedvarende energi skyldes især en stigning produktion af strøm i solcellebranchen som lå på 16%, efterfulgt af en stigning i vindkraft på 5,4%, ombygning af ældre kulværker samt gode vejrforhold.

Samlet producerede solcelleanlæg og vindmøller  i 2018 omkring 157 TWh og oversteg dermed kul og atomkraft.

På trods af denne succes og investeringer på milliarder af euro i vedvarende energi i de seneste år, er emissionsreduktionsmålene for slutningen af ​​årtiet stadig ude af rækkevidde.

Ved udfasning af atomkraft og kul forventes andelen af ​​grøn energi i Europas økonomi at blive endnu større. Hertil oprettes en tysk kommission som vil rapportere resultater om en udfasningsplan af de fossile brændsler i næste måned.

Referencer:

a) Parkin and Wilkes, Renewable Energy World. “Renewables Beat Coal in Germany Power Mix for First Time”. Publiceret: 3.1.2019
https://www.renewableenergyworld.com/articles/2019/01/renewables-beat-coal-in-germany-power-mix-for-first-time.html

b) Pressestelle, Fraunhofer ISE. “Öffentliche Nettostromerzeugung in Deutschland 2018: Erneuerbare Energiequellen erreichen über 40 Prozent”. Publiceret: 7.1.2019.
https://w3.windmesse.de/windenergie/pm/30369-fraunhofer-ise-nettostromerzeugung-erneuerbare-energie-windenergie-photovoltaik-stromerzeugung-zuwachs-twh